De ce backup?

         Orice companie, pentru a-si desfasura activitatea in conditii optime, investeste in infrastructura hardware si software, aici ne referim atat la servere, statii de lucru, echipamente de retea cat si la programe de lucru colaborativ, gestiune, contabilitate, editare foto/video, design CAD etc. In cazul in care un astfel de echipament devine nefunctional atunci riscam sa pierdem majoritatea datelor stocate in acesta.Tinand cont de faptul ca aceste date sunt cruciale pentru succesul companiei, trebuie sa luam in calcul, inca de la inceputul implementarii infrastructurii hardware&software, solutii privind efectuarea de copii de siguranta a datelor.

Asigurarea continuitatii activitatii companiei

         Prin efectuarea unui backup se creeaza o copie de siguranta a datelor care poate fi restabilita ulterior pe sistemele IT ale companiei. Pentru a va asigura ca datele companiei sunt sigure, este nevoie de o copie de siguranta și recuperabila rapid, astfel incat sa fie asigurata cat mai rapid continuitatea activitatii companiei atunci cand se intampla imprevizibilul. Pierderea datelor cauzate de defectiuni de ordin hardware&software, coruperea fisierelor, atacuri de tipuri ransomware sau stergeri accidentale nu vor mai fi o problema pentru companie in cazul in care optati pentru solutiile optimizate de backup oferite de Innowateam.

Ce solutie sa aleg?

         Solutiile oferite de Innowateam privind stocarea copiilor de rezerva pot fi locale sau la distanta. Copia de rezerva efectuata local se realizeaza pe CD-uri/DVD-uri sau hard-uri externe. Acestea vor fi depozitate in cadrul companiei dumneavoastra astfel ca toate datele sunt la dispozitia dumneavoastra si sunt disponibile pentru recuperare imediata pentru a asigura continuitatea activitatii companiei. Copia de rezerva efectuata la distanta se va afla intr-o locatie la distanta astfel ca nu veti mai plati pentru echipament (CD, DVD, Hard extern) ci doar pentru serviciile de stocare. Accesul la copiile dumneavoastra de rezerva va depinde foarte mult de viteza traficului de internet.

Orice solutie ati alege, aceasta este esentiala in implementarea unui plan cuprinzator de backup si recuperare a datelor in cadrul companiei dumneavoastra

Pasi de urmat in vederea implementarii unui plan de backup si recuperare a datelor:

Identificati echipamentele ce necesita backup
Alegeti tipul de backup
Stabiliti ferestre de timp de realizare a backup-ului
Stabiliti locul de stocare a backup-ului
Dezvoltati politici de pastrare a backup-urilor
Efectuati o gestionare eficienta a backup-urilor